БУКОВИЧКА БАЊА КАО ОДСКОЧНА ДАСКА ЗА НОВУ СЕЗОНУ

Млади кошаркаши Срем Баскета из Пећинаца, недавно су се вратили са деветодневних припрема у Буковичкој Бањи. Како нам је рекао Живко Мисирача, тренер младих Пећинчана, на припремама су пре свега пунили батерије за нову сезону, а у Буковичку Бању на припреме иду већ дванаесту годину.

„Водили смо децу узраста млађих пионира и пионира, са којима ћемо се у сезони 2022/2023. и такмичити. Са нама су тренирали вршњаци КК „Феникс“ из Крушевца и КК „Џез Баскет“ из Руме. Укупно смо имали 53 младих такмичара. Мања група је, првенствено, радила на побољшању технике дриблинга и скок шута. Код старије деце акценат је био на побољшању физичке припреме. У поподневним сатима радили смо с лоптом“ – рекао нам је Мисирача.

Поред очекивања за нову сезону Мирисача каже и да ће ове године бити организован „Викенд под кошевима“, средином септембра, у Спортској хали у Доњем Товарнику, што ће свакако бити одличан тренинг за наше мале кошаркаше.

„Велику помоћ у организацији Викенда под кошевима пружа нам Спортски савез „Развој спортова“. До тада, уз тренинге, планирамо одигравање великог броја контролних утакмица, како би се екипа што боље уиграла. У наредној сезони од екипе пионира много се очекује, јер имамо врло добру и талентовану генерацију“ – казао нам је тренер пећиначких кошаркаша Живко Мисирача.

Извор: Општина Пећинци