БУЛЕВАР БАТЕ БРКИЋА ОТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је новоизграђени Булевар Бате Бркића који се простире од Булевара Јована Дучића до Футошког пута, ширине 40 метара и дужине 550 метара. Главни правац обухвата продужетак Улице Бате Бркића која сад има две коловозне са по две саобраћајне траке по смеру, разделно острво, пешачке и бициклистичке стазе, паркинг са отворима за дрвеће и зелени појас.

– Ова велика инвестиција је завршена пре уговорених рокова, тако да Нови Сад од данас добија нови булевар, а Ново насеље, Сателит и Тозиновац нови изглед. Мењамо конфигурацију града, радићемо на озелењавању и заштити животне средине, а нови булевар не представља само бољу саобраћајницу и инфраструктуру, него утиче на бољи квалитет живота грађана. Настављамо да стварамо услове за даља улагања у овај део града који је деценијама био запуштен. Нови Сад је захваљујући грађанима и бољем буџету решио функционисање једне од важнијих саобраћаних траса, а тиме је олакшана комуникација између Новог насеља и Футошког пута. Решавамо велико чвориште и саобраћајне гужве на углу два булевара, Јована Дучића и Слободана Јовановића. Ово је нова веза, нови излазно-улазни правац ка Новом насељу и веома је важан и за Тозиновац који је био вишедеценијски запуштен. Зато смо поред булевара, радили и на блоковском уређењу и на саобраћајницама у улицама бочно од њега, а наставићемо да улажемо у околну инфраструктуру. Из буџета Града Новог Сада је за ову инвестицију издвојено 870 милиона динара, од тога око 500 милиона динара за решавање имовинско-правних односа и откуп некретнина, док су радови износили око 370 милиона динара. За следећу годину планирамо пројектовање Булевара Бате Бркића према Телепу и Булевару Патријарха Павла, проширење Улице Илариона Руварца као коридор који ће спојити два дела града – рекао је градоначелник и најавио да Град предано ради на решавању проблема у вези са локацијом на којој је предвиђен базен пре доста година, као и на изналажењу решења за проблем паркирања у Тозиновцу.

У суседним улицама, Антуна Урбана и Анђе Ранковић, сви радови су такође завршени. Раскрсница улица Анђе Ранковић и Бате Бркића је трокрака, са обележеним пешачким прелазима, а постојећи семафор на четворокракој раскрсници Футошки пут, Илариона Руварца и Бате Бркића прилагођен је реконструисаном стању на раскрсници и додатно опремљен временским дисплејима, као и звучним уређајем за слепе и слабовиде особе. Сем путне инфраструктуре, у оквиру ове инвестиције изграђени су водоводна мрежа,  канализациони колектор и јавно осветљење.