БУС-БУБА СКУП У ПЕЋИНЦИМА ОКУПИО УЧЕСНИКЕ ИЗ 5 ЗЕМАЉА

Други Бус-буба скуп, одржан у Пећинцима 5, 6. и 7. јула, окупио је, поред учесника из целе Србије, и учеснике из Чешке, Румуније, Словеније и Босне и Херцеговине. Покровитељ Скупа је Општина Пећинци, а учеснике је поздравио заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић, који је истакао значај оваквих манифестација за промоцију пећиначке општине.

„Свакако да су значајне. Ми смо то препознали. Лане је била прва манифестација, ово је друга. На тај начин промовише се општина Пећинци и наше природне лепоте. Имали су прилику да обиђу Обедску бару, сада су овде у Огару, а отићи ће и у Доњи Товарник. На тај начин се промовише локална самоуправа. Свакако, ми смо то подржали. Као и остале манифестације, тако ћемо и ову манифестацију подржати и у наредним годинама“ – поручио је Војкић.

Организатор скупа је Олдтајмер клуб „Срем“ из Пећинаца, а председник Клуба Петар Поповић каже да је ове године Бус-буба скуп окупио већи број учесника од прошлогодишњег.

„Имамо 67 возила са преко 150 људи. Имамо учеснике из 4 стране земље – из Чешке, Словеније, Румуније и из Босне и Херцеговине. По ономе што видимо презадовољни су и нису ни очекивали да ће скуп бити овакав, мада су чули да је прошле године било јако лепо, па су се зато и појавили. Дошли су издалека. Преко 1.150 километара прешао је човек из Чешке. Очигледно се прочуло да је овде лепо“ – изјавио је Поповић.

Другог дана манифестације организован је дефиле кроз нашу општину, у сарадњи са Туристичком организацијом општине Пећинци, а учесници су посетили неке од најатрактивнијих туристичких локалитета, попут Обедске баре, Етно куће Аксентијев кућерак у Огару и зоо врта у Доњем Товарнику.

„Веома значајан вид промоције наше општине и наших локалитета. Ево, сада сам баш причала са неким људима који су заиста издалека и који воле када путују да обједине више садржаја, тако да је за све ове људе ово интересантан начин да уживају у свом хобију и овим предивним аутомобилима које возе, да их провозају и покажу, а и много тога да сазнају, ево сад конкретно о општини Пећинци и о нашим туристичким локалитетима“ – рекла нам је Љубица Бошковић, директорка пећиначке туристичке организације.

Првог дана скупа, у кампу у Пећинцима је организован живи наступ Старс бенда, а другог дана у вечерњим часовима уприличено је дружење учесника и посетилаца Скупа.

Извор: Општина Пећинци