ЧАЈ У 8 – САЊА МАРИЋ И КАТАРИНА СТАНКОВИЋ

Среда, 4. 5. 2022. године

Сања Марић – флаута

Катарина Станковић – харфа

Велики хол Културног центра у 20.00 часова

Улаз је слободан

 Сања Марић (Београд) је прва знања о музици и свирању флауте стекла у музичкој школи „Станислав Бинички“ у класи проф. Сање Трајковић, да би 2011. године своје школовање наставила у МШ „Јосип Славенски“ у класи проф. мр Миомира Симоновића, код кога је потом завршила и основне и мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду.

Током школовања освојила је бројне прве награде на републичким и међународним такмичењима у категоријама за флауту, али и за камерну музику. Похађала је мајсторске курсеве у Београду, Ђеру (Мађарска) и Мајнцу (Немачка) код еминантних светских флаутиста. Тренутно је студент прве године докторских академских студија за ужу уметничку област – Флаута, на Факултету музичке уметности у Београду.

 Катарина Станковић је почела да свира харфу са шест година. Завршила је нижу и средњу музичку школу „Мокрањац“ у класи проф. мр Дијане Сретеновић. Од 2011. године студира на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. мр Љиљане Несторовске где завршава основне академске (2015.) и мастер академске студије (2017.). Године 2018. године успешно завршава мастер студије у класи професорке Јане Боушкове на Академији музичке уметности у Прагу (Академие мúзицкýцх умěнí в Празе), а 2019. године завршава постдипломски курс у истој класи. Тренутно је студент докторских студија на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. мр Љиљане Несторовске.

 www.kcruma.co.rs

Извор: Општина Рума