ЧАРНОКОВЦИ ДОНЕЛИ СЕДАМ МЕДАЉА У ВРБАС ПОЈЕДИНАЧО ПРВЕНСТВO ВОЈВОДИНЕ У БОКСУ

Протеклог викенда у Шиду одржано је Појединачно Првенство Војводине за све узрастне и тежинске категорије. Љубитељи бокса могли су да виде елиминационе и полуфиналне борбе 29.02. док је 01.03. одржан део финалних борби, остатaк ће се одржати на наредном колу Прве лиге Север Србије када ће се и уручити пехари најбољим боксерима.

Екипa БК „Чарнок“ Врбас, коју  је предводио тренер Игор Шкундрић, са Првенства Војводине донела је две златне, три сребрне и две бронзане медаље.

Бронзе су освојили Огњен Сјеклоћа у конкуренцији кадета до 40 кг и Лука Ђурашиновић у конкуренцији јуниора 80+ кг, сребром су се окитили Дајана Грмуша у конкуренцији сениора до 57 кг, Ивана Чизмар јуниорка до 46 кг и Дамир Јајић јуниор до 54 кг. Златне медаље донели су Стефан Цамовић у конкуренцији младих до 64кг и Машан Никчевић у конкуренцији јуниора до 80 кг.

„Стефан Цамовић је наставио победнички низ, само недељу дана пре Првенства Војводине борио се на ЕВРО КУПУ у Бијељини где је узео злато. Јаки противници и тешки мечеви нису га спречили да учествује на Првенству Војводине. У првом мечу у конкуренцији младих до 64кг састао се са Јованом Ђуричићем из Петровграда, који је био знатно виши од Стефана али се меч завршио нокдауном и прекидом у Стефанову корист. У финалу се састао са Едином Суљићем из БК Рокица-Лозница. Един је изузетан боксер великог искуства, нападач и ударач, након прве две рунде резултат је био готово изједначен, али је Стефан следио упуства из угла и аперкатима убедљиво победио противника у трећој рунди, што му је и донело победу одлуком судија 3:2“, истакао је Игор Шкундрић.

Машан Никчевић, прошлогодишњи првак Србије и Војводине, оправдао је свој статус члана Репрезентације Србије у конкуренцији јуниора до 80 кг, у финалу је савладао одличног противника Максимовић Василија прекидом у трећој рунди. Машан је веома талентован борац кога чека светла боксерска каријера уколико настави да ради као и до сада, сазнајемо у БК „Чарнок“.

„Делимично сам задовољан постигнутим резултатима, јер сматрам да можемо боље. Потребно је да сви боксери следе пример Цамовића и Никчевића који се на тренингу дају 100% уз максималну концентрацију и фокус. Предуслов сваког успеха је напоран и вредан рад. Бокс је спорт у коме су на првом месту кондиција и снага, а након тога техника. Готово без предаха настављамо даље, јер  нас од 04 – 07. марта очекује Појединачно Првенство Србије за младе у Сомбору, на коме ће учествовати Стефан Цамовић и Душан Дринчић. Њима ће једино златна медаља бити улазница за Европско Првенство које се одржава за од 22.04. – 02.05.2020. године у Будви,“ каже тренер Шкундрић.

Четрнаест година свакодневног рада, колико клуб и постоји, заслужни су за успехе које данас постижемо, ништа се не решава преко ноћи, за све је потребно време и упорност.