ČARNOKOVCI DONELI U VRBAS PET MEDALJA I PEHAR

Protekle nedelje održano je prvenstvo Srbije u Pirotu za sve uzrastne kategorije osim seniorske. Bokserski klub „Čarnok“ iz Vrbasa učestvovao je sa šest takmičara, navodi nasemesto.

Iako je bilo planirano da prvu postavu ovog trofejnog boks kluba čini sedam boraca, Dušan Drinčić je nažalost tri dana pred polazak dobio boginje i tako bio sprečen da se takmiči.

Za minulo prvenstvo Srbije treneri i stručan tim su pripremali 12 boksera, ali iz ekonomskih razloga, zbog udaljenost Pirota i petodnevnog takmičenje, petoro dece nije dobilo šansu da pokaže svoje boksersko umeće.

“Put do trona bio je izuzetno težak za većinu takmičara, jer su na prvenstvu Srbije učestvovali prekaljeni i iskusni borci iz cele države. Šestoro naših boksera osvojilo je pet medalja i jedan pehar, što “Čarnok” svrstava u najuspešniji klub prvenstva Srbije, ako se uzme u obzir broj prijavljenih takmičara i osvojenih medalja. Zlatne medalje su osvojili veličanstveni Stefan Camović, Dajana Grmuša, Milica Šijačić i Mašan Nikčević, dok je klubu uručen pehar za Milicu Šijačić kao najbolju juniorku prvenstva Srbije, a Sandra Bril je osvojila bronzano odličje“, istakao je trener Igor Škundrić.

Najteži zadatak imao je Stefan Camović u kategoriji mladih do 60 kg, trostruki prvak Srbije, četvorostruku prvak Vojvodine i pobednik četiri međunarodna turnira. Voljom žreba u polufinalu susreo se sa najboljim srpskim bokserom Kristijanom Jovanovićem iz Bokserskog kluba “Goša” iz Smederevske Palanke. Kristijan je godinu dana stariji od Stefana, iskusniji i fizički snažniji borac koji boksuje u Prvoj ligi Srbije. Sve pomenuto nije bilo dovoljno da zaustavi hrabrog Camovića koji ima izgled laneta, a srce lava. Tempo borbe u sve tri runde je bio veoma žestok, sa mnogo jakih udaraca. Iako fizički nadmoćniji, Jovanović nije uspeo da nađe rešenje za pulena “Čarnoka” koji je dominirao sjajnom tehnikom i taktikom koju su mu zadali treneri Igor Škundrić i Željko Žmukić.

“Već početkom prve runde Camović je protivniku prouzrokovao obilno krvarenje iz nosa ali se Jovanović i dalje spartanski borio. Camović je pružio brobu i preko svojih mogućnosti i tako savladao favorita ovog meča. Po mišljenju mnogih, ova borba se svrstava u najbolju borbu prvenstva Srbije”, s ponosom kaže Škundrić.

U finalu se Camović susreo sa Brankom Zeremskim iz BK “Šajkaši” iz Žablja i ostvario ubedljivu pobedu, uz par brojanja koje je naneo protivniku.

Dajana Grmuša je još jednom postala Prvak Srbije. Kao već prekaljeni bokser, svoj posao je odradila rutinski, savladavši Kristinu Milanović i Mariju Lalić u kategoriji mladih do 57 kilograma.

Milica Šijačić, koja se oprobala u više borilačkih disciplina, svoj dom je našla u boksu. Nastupala je u kategoriji juniora do 57 kg i savladala tri protivnice na putu do zlatne medalje: Anu Iričanin, Zoricu Bajin i Andrijanu Belović. Iscrpljujući mečevi bila su veliki test za Milicu koja je postala prvak Srbije.

Najveće iznenađenje prvenstva je Mašan Nikčević koji u BK “Čarnok” trenira nešto više od tri meseca, a već je postao prvak Vojvodine i prvak Srbije. Sve mečeve je završio u prvih 20 sekundi nokautom ili prekidom od strane protivnika. Savladao je Ognjena Komarčevića i Lazara Petrovića i uzeo zlatno odličje.

Sandra Bril se okitila bronzom u borbi sa Ivanom Podkonjak u konkurenciji do 51 kilogram, dok je Damir Jajić za nijansu bio lošiji od svog protivnika i ispao u eliminacijama.

“Pre samo dve nedelje održano je prvenstvo Vojvodine u Šidu gde su takmičari našeg kluba ostvarili odlične rezultate i doneli u Vrbas mnogo medalja. Tokom takmičenja uočili smo da ženski deo Čarnokove selekcije nije u zavidnoj fizičkoj formi, nedostajala im je kondicija i eksplozivnost u borbi. To je bio alarm da pojačamo treninge i baziramo se na poboljšanje fizičkih perfomansi. Usledili su naporni treninzi od dva i po sata dnevno i rezultat nije izostao. Iz Pirota smo se vratili kao najbolji klub, sa najviše zlatnih medalja. Ovo je dokaz da se ozbiljnim i posvećenim pristupom može ostvariti svaki cilj”, istakao je Igor Škundrić i dodao: “Stefan Camović je dobio poziv od dva prvoligaška kluba da se takmiči za njih u Prvoj ligi, ali i pored materijalne privlačnosti za mladog Stefana, Željko i ja smo isključivi da je za Camovića još rano da se bori sa starijim bokserima i pored izuzetnog kvaliteta. Ponavlja se istorija kluba, “napravimo” vrhunske boksere koje, na našu žalost, preuzmu drugi klubovi, jer mi nemamo da im ponudimo materijalnu satisfakciju za njihove rezultate. Nadamo se i očekujemo podršku opštine Vrbas da boksere iz Vrbasa zadržimo u Vrbasu jer će oni biti najbolji reprezenti naše opštine. Član veća za sport Srđan Stanić čini sve kako bi pomogao mladim talentima da istraju i ostanu kod nas i zahvalni smo mu na tome.”

Ekipu BK “Čarnok” na prvenstvo Srbije je poveo trener Željko Žmukić koji je svaki momenat posvetio bokserima i radio na njihovoj psihičkoj pripremi za mečeve koji su sledili.

“U tim trenucima je veliki pritisak na svakog borca, jer je reč o najvažnijem takmičenju u godini, smirenost i koncentracija je ono što sam uspeo da uspostavim kod naših sokolova”, istakao je Žmukić koji je u ime BK “Čarnok” Vrbas primio pehar za najbolju juniorku prvenstva Srbije Milicu Šijačić.

Ovaj klub se sprema za nove pobede, predstojeća međunarodna takmičenja, prestižnu Vojvođansku zlatnu rukavicu i 3. Juniorski kup nacija u Vrbasu koji u avgustu mesecu partnerski organizuju Opština Vrbas, BK “Čarnok” i Bokserski Savez Srbije.

Izvor: nasemesto