ЧАС У ПРИРОДИ КОРИСНИКА ЦЕНТРА ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ КИКИНДА

У организацији Кикиндског коњичког клуба, на Старом погону III компаније “Тоза Марковић“, одржан је час у природи са корисницима Центра за пружање услуга социјалне заштите Кикинда. Корисници су имали прилику да се возе фијакерима и учествују у школи јахања. Догађају је присуствовао Младен Богдан, председник Градског парламента.

“Заједно са Центром за пружање услуга социјалне заштите, радимо на побољшању услова корисницима, тако да ћемо и у наредном периоду наставити да чинимо све како бисмо им обезбедили све што им је потребно за квалитетан боравак. Час у природи је један од начина како може да се квалитет њиховог живота подигне на још виши ниво“, рекао је Богдан.

Кикиндски коњички клуб поседује у свом програму часове терапијског јахања:

“Корисницима смо пружили пуну пажњу, посветили смо им се онако како су то заслужили и приредили им леп програм како би сви уживали“, додао је Илија Рађеновић, председник Кикиндског коњичког клуба.

Хипотерапија доприноси бољем расположењу, социјализацији као и јачању самопоуздања:

“Ми смо се угледали како то раде установе у Београду и Новом Саду, имамо лепу сарадњу са Кикиндским коњичким клубом, тако да смо покушали да започнемо нови програм попут хипотерапије за особе са ивалидитетом“, напоменула је Николета Павлов, В.Д. директора Центра за пружање услуга социјалне заштите Кикинда.

Извор: Град Кикинда