ЧАВИЋУ ДОДЕЉЕНО ЈЕДНО ОД ДВА УМЕТНИЧКА ЗВАЊА ФСС

Фото савез Србије (ФСС) доделио је фотографу Слободану Чавићу из Шимановаца звање кандидат-мајстор фотографије. Ово је једно од два уметничка звања које ФСС додељује, а једино више звање је мајстор фотографије, ка којем Чавић последњих година гази крупним корацима.

Током протекле године Чавић је добио звање екселенција фотографије од Фотографског друштва Америке (ПСА), а звање екселенције фотографије доделила му је још једна релевантна међународна фотографска асоцијација – Међународна федерација фотографске уметности (ФИАП).

Међународно удружење уметничких фотографа (ИААП) га је ове године уврстило у Кућу славних за 2023. годину.

„Ово изузетно достигнуће је сведочанство Вашег невероватног талента, непоколебљиве посвећености и напоколебљиве страсти према фотографији. Привилегија је препознати Ваш изванредан рад, изузетан допринос и непорецив утицај на нашу заједницу“ – стоји у честитки ИААП-а упућеној Слободану Чавићу.

Чавић каже да су му све награде значајне,. али да признања Фото савеза Србије имају посебну тежину.

„Наравно да су ми најдраже награде и признања која долазе од моје националне кровне организације и од мојих домаћих колега, које најбоље и познају мој рад“ – изјавио је Чавић.

Наш фотограф иза себе има бројне самосталне изложбе широм наше земље, а излагао је и у Литванији и Северној Македонији. Ускоро поново путује у Литванију, где ће излагати у Висагинасу.

Извор: Општина Пећинци