CEKOR OBELEŽIO DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

CEKOR (Centar za ekologiju i održivi razvoj) je, u saradnji sa grupom Zaštitimo šume Subotice i Art of Living Fondacijom, organizovao promociju zdravog načina življenja, odgovoran odnos prema prirodi i resursima, i razgovore sa sugrađanima i donosiocima odluka, navodi subotica.info.

Poruka događaja je: Da Subotica bude zdraviji, održiviji i zeleniji grad, kako ti možes doprineti?

Nataša Đereg, direktor CEKOR:

Imali smo okupljanje, deljenje publikacija, vežbe u saradnji sa volonterima, posadili smo i jednu novu sadnicu, na me stu gde je bila suva jelka… Ovom akcijom želimo da poručimo, moto današnjeg događaja – Imamo samo jednu planetu i treba da je čuvamo, da od nas, od svakog pojedinca zavisi kakvu ćemo planetu ostaviti budućim generacijama.

Međunarodni Dana zaštite životne sredine obeležen je u parku Prozivka u nedelju 5. juna, od 9-12h.

Svetski dan zaštite životne sredine je dan koji se obeležava u celom svetu svakog 5. juna kroz razne aktivnosti i kampanje, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine. Datum 5. juni je odredila Generalna skupština UN jer se tog dana održala Konferencija o zaštiti životne sredine u Štokholmu 1972. godine.

Projekat je podržan Javnim konkursom za finansiranje i sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja građana na teritoriji Grada Subotice iz oblasti zaštite životne sredine u 2022. godini.

Izvor: subotica.info