ЦЕЛА ТУРИЈСКА КОБАСИЦА У ХУМАНИТАРНИМ ПАКЕТИМА

Овогодишња, 37. Кобасицијада биће одржана на нешто другачији него што је до сада било уобичајено, али не и мање вредно, саопштили су организатори најпопуларније туристичко гастрономске манифестације у Србији. 

„Нажалост, због тренутне епидемиолошке ситуације нисмо у прилици да угостимо многобројне госте, али то нас неће спречити да и ове године оборимо сопствени рекорд и направимо за метар дужу кобасицу, која ће бити приказана у Турији, у суботу, 27. фебруара у 09.30 часова. Тачно у подне, свих 2.037 метара кобасице биће подељено у хуманитарне сврхе. Традиционално такмичење у прављењу домаће кобасице одржаће се истога дана у 11.00 часова, у спортској хали у Турији, уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера. Нажалост, ове године изостаће традиционални културно-уметнички програм на бини, широм Турије неће се ширити мирис кобасица, али ће ове године више од 6.200 корисника народне кухиње, бројни корисници геронтолошких центара, деца у домовима за младе, имати прилику да пробају најдужу кобасицу на свету.

Туријска Кобасицијада давно је прерасла своје село и постала бренд познат у целој Србији, у нади да ћемо наредне године имати прилику да угостим многобројне госте, позивамо вас да поштујете мере како би следеће године опет заједно оборили не само рекорд по дужини направљене кобасице, него и по броју посетилаца“, саопштено је данас.

Извор: Општина Србобран