ЧЕЛНИЦИ РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ УРУЧИЛИ ДОНАЦИЈУ РК “ПРОЛЕТЕР” И ПОЗВАЛИ ЗРЕЊАНИНЦЕ ДА БОДРЕ НАШЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВКЕ У ЧЕТВРТАК

Челници Рукометног савеза Србије и Војводине посетили су данас Основну школу “Жарко Зрењанин” у Зрењанину и представницима те школе и Рукометног клуба “Пролетер” уручили донацију – нове рукометне голове и лопте. Посета је организована поводом квалификационе утакмице за Европско првенство између рукометашица Србије и Шведске, која се игра у “Кристалној дворани” у Зрењанину у четвртак, 3. марта, с почетком у 18 часова. 

 У делегацији Рукометног савеза Србије били су председница Милена Делић и генерални секретар Светозар Станковић, док су испред Рукометног савеза Војводине у Зрењанину данас боравили Рајко Продановић, генерални секретар и Тања Медвед, председница такмичарске комисије и директорка лиге млађих категорија Војводине. 

У име домаћина, челнике рукометних савеза поздравили су Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина, Милан Милошевић, председник Рукометног клуба “Пролетер”, тренер сениорске екипе Момир Рнић и Мирослав Брњош, директор Основне школе “Жарко Зрењанин”. Присуствовао је и генерални секретар Савеза за школски спорт Војводине, наш суграђанин Јован Лекић

 Вукосава Ђапић Атанацковић пожелела је гостима добродошлицу у име Спортског савеза града и у име градоначелника Зрењанина Сима Салапуре, и позвала суграђане да у четвртак испуне “Кристалну дворану” и пруже пуну подршку селекцији Србије. 

 Милена Делић уручила је рукометне голове директору ОШ “Жарко Зрењанин” Мирославу Брњошу, док је лопте примио председник РК “Пролетер” Милошевић и одмах их поделио најмлађим рукометашима клуба, који су присуствовали тренингу. 

Председница РСС изразила је захвалност и задовољство досадашњом сарадњом националног Рукометног савеза и Града Зрењанина, градоначелника и његових сарадника, као и рукометних радника из нашег града.
– Увек се радо враћамо у Зрењанин, град с дугом рукометном традицијом и кроз ту сарадњу разменили смо и многе идеје, како и на који начин да још више промовишемо рукометни спорт и вратимо децу на рукометне терене. Ово је јединствена прилика, посебно што наша женска репрезентација тренутно борави у овом граду и припрема се за квалификациону утакмицу у четвртак – истакла је Милена Делић и такође позвала све љубитеље рукомета, посебно децу која тренирају тај спорт, да дођу да подрже нашу репрезентацију и помогну јој да се квалификује на Европско првенство. 

С обзиром да су три последње утакмице наших репрезентација у Зрењанину, мушке и женске, завршене победама, председница РСС рекла је да би волела да се та лепа традиција настави и у утакмици против Швеђанки.

На донацији су захвалили председник РК “Пролетер” Милан Милошевић и директор ОШ “Жарко Зрењанин” Мирослав Брњош. Милошевић је истакао да је “Пролетер” стабилан суперлигаш, у чијим секцијама тренира око стотину дечака, уз по двадесетак чланова јуниорског и кадетског састава и сениорску екипу. За клуб је сала у овој школи од посебног значаја, јер се у њој свакодневно одвија тренажни процес, нагласио је Милошевић. 

 Спортска сала ОШ “Жарко Зрењанин” једина је школска сала у граду димензија рукометног терена, а школа је друга по величини на градској територији и похађа је око 800 ученика.    
– Хвала Рукометном савезу Србије и Спортском савезу града што су препознали нашу школу као базу за рукомет и ова донација ће нам много значити. Наша школска екипа у рукомету је прошле године била најбоља у Србији и надам се да ћемо ту традицију одржати и убудуће. С обзиром на укупан број ученика, то је значајна спортска база и пуно је заинтересованих да тренирају баш рукомет – казао је директор Мирослав Брњош и најавио да је у плану и реконструкција паркета у сали, у чему школа има подршку града и Спортског савеза и то је наредни пројекат којим ће се додатно у школи унапредити услови за бављење спортом и физичким васпитањем. 

Извор: Град Зрењанин