ЦЕНТАР ОГАРА ДОБИЈА НОВИ ИЗГЛЕД

Ових дана почели су радови на уређењу центра Огара, у оквиру којих ће бити изграђена нова бетонска стаза дуж парка у центру насеља, која је уклоњена током радова на изградњи водоводне мреже, део ограде око парка биће уклоњен, а пијачни простор померен бочно од парка у улицу Душана Јерковића.

По речима председника општине Пећинци Синише Ђокића, који је обишао радове заједно са председником Савета Месне заједнице Огар Миланом Алексићем, иако није у питању капитална инвестиција, ово улагање ће употпунити изглед центра Огара.

„Изглед центра је већ био нарушен изградњом нове водоводне мреже, што се није могло избећи, па је ово била добра прилика да уз додатна улагања плато испред парка и простор око споменика у самом парку добију нови, лепши изглед“ – изјавио је први човек пећиначке општине.

Како нам је рекао Милан Алексић, кроз парк ће бити изграђене бехатон стазе, нове клупе ће бити постављене испред парка и дуж стаза у самом парку, где ће бити засађено украсно растиње и постављена нова лед расвета.

„Пијачне тезге више неће заклањати парк, а померањем тезги на бочну страну парка, пијачни простор и даље остаје у центру насеља, али се више неће налазити поред главног пута, где је саобраћај најгушћи“ – изјавио је Алексић.

Извор: Општина Пећинци