ЦЕНТАР СОМБОРА НА ЈЕДНУ НОЋ ВРАТИЋЕ СЕ У ЗЛАТНЕ ДВАДЕСЕТЕ

Кроз музику, филм и плес, у петак 2. августа, вратићемо се у златно доба кабареа, флапер девојака, свинга и Диксиленда! Београдски састав Belgrade Dixieland Orchestra наступиће на Тргу Светог Ђорђа, а осим њих на чак 10 балкона засвираће око 25 музичара из Војводине.

Главне музичке звезде вечери биће поменути Belgrade Dixieland Orchestra, оркестар који је стекао значајну европску репутацију и до сада одржао више од 500 концерата широм Европе. Као једини оркестар ове врсте у земљи, директно су заслужни што се Диксиленд изнова уздигао из пепела, на темељима које су деценијама градили сви џезери ових простора. Belgrade Dixieland Orchestra заједно са плесном школом Раванград наступиће на Тргу Светог Ђорђа!

Осим њих на чак 10 балкона наступиће око 25 музичара. Соло, дуо, трио састави и квартети са балкона у улици Краља Петра, публици ће приредити јединствен јам сешион на отвореном!

Тачно од 19 часова програм на балконима ће употпунити Катарина Стојков, The Hat Matters, Перо Стојанчевић, Hot Club OFNS, Богдан Спасић, Steadys, Deeps trio, Горан Стргар, Зорана Иђушки дуо и NS jazz трио!

Осим музике, публика ће имати прилику да види селекцију немих филмова који ће бити пројектовани на фасадама зграда.

Посетиоци су такође позвани да буду део диксиленд ноћи у Сомбору тако што ће доћи обучени у стилу двадесетих година!

Извор: Град Сомбор