ЦЕНТАР ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ ПОКЛОНИО КИКИНДИ 260 ЦВЕТНИХ САДНИЦА

Корисници Центра за пружање услуга социјалне заштите Града Кикинде, заједно са Секретаријатом за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој, учествовали су у садњи сезонског цвећа, из сопствене производње, које од сада краси простор Старог језера. Мирослава Наранчић, секретарка ресорног Секретаријата, похвалила је кориснике Центра који су граду поклонили 260 садница.

Акција је спроведена у оквиру обележавања Светског дана заштите животне средине:

“Уредили смо партерни простор Старог језера са 260 цветница. Акцију смо на овакав начин спровели први пут уз помоћ корисника Центра за пружање услуга социјалне заштите. Иначе, 55.000 садница цветница краси Кикинду током јесење и пролећне смене, али и преко хиљаду висећих цветница, како би Кикинда била позната по лепом цвећу и да оно буде препознатљиво свима који дођу у наш град“.

Поред представника и корисника Центра за пружање услуга социјалне заштите, али и ресорног Секретаријата, акцији се придружила и Рамона Тот, чланица Градског већа задужена за националне мањине, равноправност полова и бригу о породици, како би пружила подршку корисницима Центра:

“С обзиром на то да смо ове сезоне произвели цветне саднице, а на нашу радост произвели смо много више него што би красило наше двориште, корисници су заједно са својим терапеутима одлучили да део садница поклони граду и на тај начин врати сву добру енергију и улепшају градску средину. Ми имамо наш пластеник, тако да смо у оквиру радионице успели да произведемо лековито биље и цвеће“, додала је Цецилија Шајбер, директорка Центра.

Извор: Град Кикинда