ЦЕНТРАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА 14. АВГУСТА У ПЕЋИНЦИМА

Пећиначко културно лето, које организује Културни центар под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, ове године одржава се осми пут од 7. до 20. августа у Купинову, Пећинцима и Шимановцима.

Централна активност највеће културне манифестације у општини одржаће се у недељу 14. августа на шеталишту у Пећинцима за када је припремљен богат културно-уметнички програм.

Своје кулинарско умеће од 17.00 часова имаће прилику да покажу сви заинтересовани мештани у оквиру Котлићијаде која се организује у сарадњи са Саветом месне заједнице у Пећинцима, док ће у 18.00 часова бити отворена гастрономска манифестација „Колачи наших бака“ која се организује у сарадњи са Удружењем жена „Сремица“ из Пећинаца, а у оквиру које ће се представити око 20 удружења жена из земље и региона.

За 19.00 часова заказан је дефиле чланова културно-уметничких друштава са територије општине Пећинци који ће прошетати улицом Слободана Бајића, а званично отварање централне манифестације заказано је за 19.30 часова након којег ће уследити смотра народних игара и песама у оквиру које ће се представити: ДННТ „Пећинци“, КУД „Искон“ из Шимановаца, КУД „Купиник“ из Купинова и КУД „Извор Доњи Товарник“, као и Певачка група „Свитац“ из Деча. Након тога, у 21.00 час, публика ће бити у прилици да ужива у концерту Петра Митића са бендом.

  • 17.00 Котлићијада
  • 18.00 Колачи наших бака
  • 19.00 Дефиле фолклорних друштава
  • 19.30 Смотра народних игара и песама
  • 21.00 Концерт Петра Митића са бендом

Извор: Општина Пећинци