CENTRALNO GREJANJE ZA BRESTAČKE OSNOVCE I PREDŠKOLCE

Ovih dana u Brestaču su u toku radovi na ugradnji sistema centralnog grejanja u zgradi područne osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“, u koju je smeštena i predškolska ustanova. Kako nam je rekao direktor JKP „Putevi opštine Pećinci“ Miroslav Petrović, koji je juče obišao radove, ukupna vrednost investicije je 2,1 milion dinara, a sredstva je obezbedila Pokrajinska vlada.

„Objekat brestačke osnovne škole do sada se grejao pećima na čvrsto gorivo koje su bile smeštene u učionicama, tako da hodnici i toaleti nisu bili najbolje zagrejani. Ugradnjom novog sistema centralnog grejanja, sa modernim kotlom na pelet, obezbedićemo mnogo prijatnije uslove za boravak i učenje za 43 osnovaca i 11 dece iz vrtića, a nastavnom osoblju bolje uslove za rad u zimskom periodu. U okviru ovih radova izvršena je i adaptacija jedne od postojećih prostorija u koju je smeštena kotlarnica“ – izjavio je Petrović.

On je dodao i da su pripremljeni projekti za unutrašnje i spoljno uređenje škole u Brestaču, sa kojima će pećinačka lokalna samouprava aplicirati za sredstva na konkursima Pokrajinske vlade.

Izvor: Opština Pećinci