ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БАКИЋА ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА

Посвећеним суботичким медицинским сестрама и техничарима честитам, у име Града Суботица, њихов дан – 12. мај. Током два века модерне медицине у нашој земљи многе пожртвоване жене и мушкарци дали су свој огроман допринос у лечењу наших људи и збрињавању кроз многе ратове и кризе. Овај део медицинске струке био је такође кључан за формирање свих наших установа здравествене заштите, јер је рад и најмањег дома здравља и највећег клиничког центра незамислив без медицинских сестара и техничара.

Пандемија корона вируса је, у најтежој 2020. години, поставила највећи професионални и људски изазов пред наше медицинске раднике – лекаре, сестре и техничаре, који су они успешно превазишли и показали своју истрајност и стручност, а најпре свој патриотизам.

Након тог најизазовнијег периода уследио је процес масовне имунизације, којем су у Суботици немерљиво допринеле медицинске сестре и техничари нашег Дома здравља и Опште болнице.

За све те подвиге и напоре ми им се данас захваљујемо и исказујемо своје поштовања. Не само за ванредне успехе, већ и за свакодневне личне жртве које подносе ове племените Суботичанке и Суботичани да би се деца рађала, немоћни неговали, болесни лечили и да би лекари имали поуздану подршку и стабилан ослонац.

                                                                                     Градоначелник Суботицe
                                                                                             Стеван Бакић

Извор: Град Суботица