ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ ЗА РУМСКЕ САВАТЕ БОКСЕРЕ

Чланови Савате бокс клуба „Рума“ освојили су две златне, једну сребрну и једну бронзану медаљу на Првенству Србије за студенте и пионире у асу саватеу, које је одржано у  Гроцкој, протеклог викенда.

-златна медаља студент Марко Видаковић до 85кг;

-златна медаља студент Александар Дикић +85кг;

-сребрна медаља пионир Давид Грковић до 36кг и

-бронзана медаља пионир Никола Kлисарић до 30кг.

Марко Видаковић члан Савате бокс клуба „Рума“ и апсолвент Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду освојио још једну златну медаљу ове године и приказао једну од најлепших борби на Универзитетском делу Првенства Србије у асу саватеу. Марко је потврдио врхунску форму пред полазак на World Combat Games – Светске игре борилачких спортова у Ријаду, Саудијска Арабија од 26. до 31. октобра 2023. године, као члан репрезентације Србије у саватеу.

Биће ово највеће такмичење у задњих десет година у организацији Sport Accorda и AIMSa на којем ће наступити 16 борилачких спортова међу којима и наши представници Републике Србије у саватеу: Марко Видаковић из Руме, Kристина Џолић и Јована Вукчевић из Новог Сада. Наш тим чине и интернационалне судије Маја Оџић из Новог Сада и Велимир Kарановић из Београда, као и наши интернационални тренери Мирослав Оџић из Новог Сада и Миодраг Ракић из Руме.

Покровитељи наступа су Влада Републике Србије – Министарство спорта као и покровитељи Савате бокс клуба „Рума“ Општина Рума, Сремпут а.д. Рума којима се клуб захваљује на помоћи у средствима за наступ на овом великом међународном такмичењу.

Извор: Општина Рума