ЧЕТВРТИ ФЕСИВАЛ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШНИХ ПРЕДСТАВА

Поводом надолазећег фестивала позоришних представа које ће се одржати од 29.до 31.октобра 2019.године, за локалне медије су у малој сали општинског Културног центра говорили организатори фестивала Данијела Обрадовић, Душан Гладић и Милорад Баста.

Током прошлог месеца имали смо фестивал кратке форме „Потпис“, а крајем овог месеца за нашу публику припремили смо још један фестивал, овога пута је у питању фестивал професионалних позоришних представа, што га чини различитим од прошлогодишњег. Фестивал ће трајати три дана, све представе ће се одиграти у великој Сали Културног центра од 20 часова. Цена појединачне карте износи 200 динара, а комплет карата за цео фестивал је 500 динара, док ће  благајна бити отворена од 18х. – рекла је директорица Културног центра Данијела Обрадовић.

Директорица Културног центра је додала и да је на захтев публике за жанр представа одабрана комедија и да ће фестивал бити отворен пратећим програмом, тачније документарним филмом Трње и ловорике Олге Илић који ће се емитовти од 17 часова у малој Сали Културног центра и за ту пројекцију се улаз неће наплаћивати

29.Октобар 2019.године отварање фестивала пројекцијом документарног филма „Трње и ловорике Олге Илић“  узбудљива прича која прати бурну биографију највеће балканске путујуће  глумице свих времена, а данас заборављене Олге Илић. Опрески сопран, певачица шансона и севдалинки, снимила је више од 25 грамофонских плоча са чувеним Цицварићима, одиграла преко сто улога и режирала више од 15 представа, једна је од највећих српских позоришних глумица и зачетника модерног српског театра. Уз низ анегдота, смешних али и  тужних, које су обележиле каријеру и живот Олге Илић, филм је проткан и оригиналним музичким записима, где чујемо Олгин глас са плоча старијих и од 100 година. Овај документарни филм премијерно је приказан на 54. Фестивалу глумачких остварења у Нишу, али и на Профи Фесту и Фестивалу духовног филма у Зајечару. Сценарио и режија: Јелена Стојановић

17 часова у Малој сали Културног центра. Улаз је бесплатан.

„Кишобран за двоје“ (романтична комедија)

Глумци: Нада Мацанковић и Миљан Прљета

Режија: Нада Мацанковић

Текст: Александар Аца Поповић

Радња комада смештена је уз једну од београдских пијаца где се сусрећу две романтичне староградске душе, један трговац срећом или шибицар и једна продавачица старих ствари.

Љубав се родила на први поглед, али треба храбрости да би се и остварила. Свет пијаце у сумрак преплиће се са светом Холивуда и америчких филмова, у њиховим сновиђењима, стварајући атмосферу романтике.

У овој романтичној комедији, препуној животних ситуација, двоје глумаца нас уводе у чудесни свет Ациних пијачних људи, њихових проблема, сукоба, њиховог неодољивог начина говора и чежње за другачијим животом, стварајући слику једног Београда, ког више нема.

30.10.2019.године „Помахнитали“ (комедија)

Глумци: Татјана Кецман и Милош Ђорђевић

Режија и текст: Татјана Кецман

Представа посвећена жртвама селфи културе и осталих облика виртуелних вредности. Бави се људима, који су постали опседнути формом, статусним симболима, брендовима. На тој апсурдној и суманутој трци , која за циљ има успех (ма шта то значило!) они потпуно губе компас. У свакој од сцена протагонисти заврше са нервним сломом због неких ситних тривијалних проблема који им ремете „савршену“ форму. Дане окончавају тако што,уморни од борбе гужве, свађа, са осећањем незадовољства и изопштености, за утеху окаче селфи на коме све блиста баш како треба, савршено.

31.10.2019.године „Kiss“ (комични мјузикл)

Извођачи: Ана Врбашки и Марко Дињашки

Режија: Вишња Обрадовић

Музички аранжман/композиција: Alice in WonderBand

Кисс је прича о игри, флерту, зачикавању, надметању и поврх свега, љубави између мушкарца и жене. Комичне сцене испреплетане занимљивим и новим аранжманима познатих песама, традиционалних балканских песама, као и ауторских нумера самих извођача изведене су најједноставнијим средствима – само сопственим телом и гласом. Заносно славље тонова, ритма, плеса, глуме, акробатике – у савршеној хармонији.

Још једном подсећање, све представе биће у Великој сали Културног центра од 20 часова, а карте се могу купити на дан представа од 18 часова. Цена појединачне карте износи 200 дин. а цена комплет карата износи 500 дин.

Извор: Општина Апатин