ЧЕТВРТИ КУП КИКИНДЕ У СТРЕЛИЧАРСТВУ

Стреличарско удружење “Аполо“ организовало је на стадиону Фудбалског клуба ЖАК четврти Куп Кикинде, који је ове године окупио педесетак такмичара из свих крајева Србије, а који су се надметали у неколико дисциплина и узрасних категорија. Свечаном отварању ове спортске манифестације, присуствовали су Никола Лукач, градоначелник Кикинде и Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину.

“Град Кикинда подржава рад Стреличарског клуба ‘Аполо’ који на један достојан начн представља тај спорт , али и Град Кикинду, тако да организацијом оваквих турнира на високом нивоу, само добијамо подстрек да, као локална самоуправа, додатно улажемо у спорт, као и да наставимо са подршком стреличара да остваре што боље резултате“, рекао је градоначелник.

Надметање је одржано олимпијским луком, голим и компаунд луковима:

“Овај спорт добија на значају и чини ми се да наше удружење постаје кикиндски бренд. Постојимо пет година и сви нас врло добро познају, а надам се да од септембра добијамо и генералног спонзора што ће наш клуб учинити још јачим и масовнијим“, додао је Љубомир Замуровић, председник УО Стреличарског удружења “Аполо“.

Наше стреличаре ове године очекују три велика турнира као што су два европска првенства у Италији у филд и 3Д дисциплини, као и прво Европско тимско првенство у Београду, у организацији Стреличарског савеза Србије:

“Такмичари су имали прилику да у Кикинди покажу своје умеће, али и постигну најбољи резултат. Ово је последњии турнир пред одлазак на Светско првенство у Берлину у августу и нашу државу представљаће седморо такмичара“, надовезао се Слободан Павловић, председник Стреличарског савеза Србије.

Извор: Град Кикинда