ЦЕЗАР НАДЈАЧАО МАРГИТАРЕСА У ФИНАЛУ 33. ГУСАНИЈАДЕ

Петогодишњи Цезар, власника Александра Малуцкова, освојио је титулу најјачег на 33. Светском првенству у надметању гусана у Мокрину. У финалу које је трајало непуних 18 минута, Цезар је савладао Маргитареса, власника Милорада Ристића, двоструког шампиона и браниоца титуле:

– Цезар је пре три године дошао у наше двориште. Док сам се припремао за контролни из историје, отац и брат су донели гусана. Питали су ме како да га назовемо, а у том тренутку сам прочитао име славног Гаја Јулија Цезара. Нисам се двоумио у погледу имена. Цезар му баш пристаје – рекао је Александар Малуцков. Поред три ревијалне борбе, промрзли гледаоци уживали су и у финалним надметањима млађих гусана. У категорији једногодишњих, победио је Станко, Вујадина Мишчевића. Код двогодаца је пехар припао Арпаду и његовом газди Жељку Радаковићу. Надметања за 33. Гусанијаду почела су још средином децембра, а у три узрасне категорије је продефиловало стотинак гусана:

– Мокринчани на овај начин показују са колико жара организују необично такмичење, које изазива велику пажњу домаће и светске јавности, наравно и туриста. Уз Светско првенство у туцању фарбаним кокошијим јајима, ова манифестација већ је одавно позната и призната – оценио је Миодраг Булајић, члан ГВ.

Извор: Град Кикинда