ЦИГАРЕТЕ, ДУВАН И АЛКОХОЛ УВЕК ИНТЕРЕСАНТНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ

Дуван, цигарете и алкохол су увек интересантни кријумчарима, а да је тако сведоче и прекршаји које су цариници спречили 26. и 27. новембра 2018. године на прелазима Хоргош и Градина.

На Градини је прекршај откривен рано јутрос када је на улазу у земљу за детаљну контролу издвојен аутомобил “шкода“ британских регистарских ознака са приколицом.

Њиме је из Бугарске ка Енглеској путовао британски држављанин који је приликом сусрета са цариницима рекао да нема ништа да пријави за контролу.

Испоставило се да то није тачно, јер је већ при прегледу приколице у једном од кофера пронађено 10 боксова цигарета и неколико флаша вина. Потом је у пластичној канти са орасима пронађено и 10 паковања резаног дувана.

На питање да ли код себе има још нешто што није пријавио, путник је рекао да има још један бокс цигарета.

Међутим, даљом контролом, испод једног од седишта у аутомобилу пронађена су још два бокса цигарета, затим још два испод торби у пртљажнику, да би потом у једном од кофера испод личних ствари било пронађено још 8 боксова цигарета и још неколико флаша алкохолних пића.

У аутомобилу је укупно пронађено 22 бокса цигарета “карелија“, 10 паковања резаног дувана, 16 флаша брендија, џина и различитих вина.

Дан раније, на Хоргошу, цариници су на излазу из земље спречили два путника да изнесу 9 килограма непријављеног млевеног дувана.

Прекршај је откривен када је на ред за контролу пристигао комби српских регистарских ознака, којим су из Јагодине ка Стокхолму путовала двојица држављана Србије.

На питање царинског службеника да ли имају нешто да пријаве, и возач и сувозач одговорили су да, осим неколико пошиљака са гардеробом и храном, немају ништа.

Међутим, приликом прегледа комбија, у картонским кутијама у којима су се налазиле пријављене ствари, откривене су и пластичне кутије пуне дувана.

Укупно је пронађено девет кутија од по килограм млевеног дувана произвођача “Prillan Stark“ без акцизник маркица, који је задржан до окончања прекршајног поступка.