ЧИПС ОД ЈАБУКА КАО ЗАМЕНА ЗА СМОКИ

Током протекле недеље, ученици подручних школа “Душан Јерковић Уча” у Карловчићу и Сремским Михаљевцима разним активностима обележили су 7. април – Светски дан здравља.

Како нам је рекла учитељица Мирјана Бурсаћ циљ активности је био да деца схвате да нисмо сви једнаки и да немамо сви исте могућности нити способности, али да сви имамо право на здравље.

“А за здравље је важна правилна и здрава исхрана (која није доступна свима), хигијена и спавање, физичка активност, бављење спортом, боравак у природи, па су наше активности биле усмерене баш на ове теме. У подручној школи у Сремским Михаљевцима, др Тања Радиновић Протић је са ученицима причала о здрављу, њиховим навикама у исхрани, а између осталог је причала и о утицају мобилних телефона и друштвених мрежа на здравље деце и одраслих. Ученици четвртог разреда су истраживали и припремили презентацију о обележавању Светског дана здравља коју су презентовали својим другарима, као и ученицима првог и другог разреда. Активности су се наставиле припремом здравих грицкалица, као што су чипс од јабука и разне семенке које могу бити замена за смоки” – рекла је Бурсаћ.

Извор: Општина Пећинци