ЧЛАНИЦЕ “ЈЕДИНСТВА” ПРИПРЕМИЛЕ НАЈБОЉИ АЈВАР У СРБИЈИ, ЧЕСТИТКАМА СЕ ПРИДРУЖИО ГРАДОНАЧЕЛНИК

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, уприличио је данас пријем за чланице Удружења жена „Јединство“ из Руског Села, победнице овогодишњег циклуса националног такмичења “Изађи ми на теглу”. У конкуренцији 16 екипа, по оцени стручног жирија, Рускоселке су током суботњег такмичења припремиле најукуснији ајвар. Нада Турудија, капитенка “Јединства”, навела је да су се у великом финалу, нашле као другопласирана екипа, иза Етно грађанског удружења „Сувача“. Обе екипе обреле су се у Београду, али су овога пута Рускоселке припремиле најукусунији ајвар. Велики пехар и теглицу ајвара поносно су показале градоначелнику:

-Као председница удружења и капитенка екипа могу да вам потврдим да нас краси јединство. Биће да је и у томе тајна нашег успеха. Након два друга места, коначно је стигла најважнија победа. Изгледа да смо наш ајвар довели до савршенства. Припремили смо 17 теглица, а већину одмах и поделиле. Јако смо срећне и поносне, због нас лично, али и Руског Села и Кикинде. И током такмичења у Београду чуло се да Кикинда, као ретко која локална самоуправа у Србији, води рачуна о сеоским и удружењима жена- подвукла је Турудија и обећала да ће ајвар поново кувати јер, како је нагласила, морају да почасте мештане. На сјајној гастрономској промоцији Руског Села и Кикинде чланицама “Једиства” честитао је градоначелник:

-Велика је ствар када сте у нечему први у Србији, а ви власнице најбољег рецепта и најукуснијег ајвара за 2020. годину. Заиста сте нас обрадовале. Достојно сте репрезентовале Кикинду на овом такмичењу. Захваљујем се и организаторима каравама “Изађи ми на теглу” који су веровали у Кикинду. Чланице “Једиства” на специфичан начин негују и од заборава чувају културу, обичаје и гастрономију овог краја. Утицај разних кухиња у њиховој мултинационалној средини, вероватно је допринео да победа буде упечатљива- констатовао је Лукач и победницама поклонио икону и цвеће.

Извор: Град Кикинда