ЧЛАНИЦЕ ЖЕНСКЕ ПЕВАЧКЕ ГРУПЕ “ГУСАЛА” ПРЕДСТАВИЛЕ КИКИНЂАНИМА ПРВИ ЦД

Женска певачка група АДЗНМ “Гусле” представила је кикиндској публици први ЦД са тринаест а капела нумера. Магдалена Попов, уметнички руководилац “Гусала”, каже да Женска певачка група има тринаест активних чланица, а да се састав временом мењао. Бивше чланице остале су привржене групу, а поред многобројних награда у земљи и иностранству, први ЦД свакако је један од најблиставијих тренутака:

-До снимања је и дошло на њихову иницијативу, на нашу заједничку радост. Није било једноставно јер смо хтеле да ово све урадимо сопственим снагама. И зато је овај пројекат толико и значајан за нашу кућу. На албуму су песме из Баната, али и из свих крајева Србије- рекла је она. Поред осталих, промоцији ЦД Женске певачке групе “Гусала” присуствовали су градоначелник Никола Лукач, његова заменица Дијана Јакшић Киурски, као и Милена Живков, чланица ГВ за образовање и културу:

-“Гусле” су најстарије и најзначајније музичко друшто у нашој земљи и као такво препознато и од стране локалне самоуправе, јер доприносе градској и националној култури. На пољу интернационалног повезивања и очувања и афирмације, пре свега, наше традиционалне музичке баштине, допринос “Гусала” је немерљив. Локална самоуправа увек ће подржати сваку здраву и конструкивну идеју, а поготово ону која доприноси развоју културе нашег града и културног уздизања овог друштва- поручила је Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника. Промоција овог музичког материјала уприличена је у оквиру 19. Етно кампа, који се у нашем граду одржава од 8. до 11. октобра:

-У последњих двадесетак година смо имали пуно успешних наступа и квалитетних верзија наших музичких ансамбала, али нисмо оставили трајне снимке. То је огроман проблем у нашем архиву. Сад смо ти исправили, захваљујући нашој трофејној Женској певачкој групи- саопштио је Зоран Петровић, директор АДЗНМ “Гусле”.

Извор: Град Кикинда