ЧЛАНОВИ “СУВАЧЕ” СКУВАЛИ НАЈБОЉИ АЈВАР

Победници овогодишњег гастрономског такмичења „Изађи ми на теглу“ одржаном у Кикинди су чланице Етно грађанског удружења „Сувача“. Жири у саставу Биљана Кикић, заменица председника Скупштине града, Нада Крстоношић, технолог и Зоран Балог, шеф кухиње у Дому ученика и студената „Никола Војводић“ једногласно су донели одлуку да је ајвар „Суваче“ најбољи.

-Жири је имао изузетно тешку одлуку да прогласи најбољи ајвар. Већина ових такмичара већ годинама учествује на овој манифестацији и вични су припреми нашег традиционалног јела. Нијансе су одлучиле о томе ко је скувао најбољи ајвар јер су сви били одлични – истакла је Биљана Кикић.

Снежана Шошић , капитен победничке екипе напомиње да је срећна што ће путовати у Београд на национално такмичење које се одржава 10. октобра.

-Ајвар спремамо по рецепту наших бака. То је обавезна зимница, а како је овај рецепт освојио прву награду у Кикинди, исти такав ћемо кувати у и Београду – рекла је Снежана Шошић.

Осим њих на национално такмичење одлазе и другопласиране, чланице Удружење жена „Јединство“ из Руског Села, а трећепласирана је била екипа удружења пензионера Кикинда. Као први награду Етно грађанско удружење „Сувача“ добило је шпорет смедеревац.

Извор: Град Кикинда