ЧОРТАНОВЦИ: НОВИ ВОДОВОДНИ ПРИКЉУЧЦИ НА РАТЕ

Пројекат изградње водоводне мреже завршен је у  јуну 2017. а ових дана ће бити расписана јавна набавка за куповину шахти за водовод у Чортановцима, рекао је на последњем састанку Систем 48 директор ЈКП „Водовод и канализација“ Драгољуб Трифуновић.

У првој фази изградње прикључака у селу, надлежни су прикључили око 70 домаћинстава. У току је реализација друге и треће етапа, и уколико временски услови буду добри радови ће бити брзо завршени. Оно што следи јесте дезинфекција комплетне водоводне мреже, а у другој и трећој етапи биће урађено око 50 нових прикључака. Уговор о новим прикључцима мештани ће моћи да потпишу у просторијама месне заједнице Чортановци, а цена прикључка износи 52.200 динара и може се платити на 12 месечних рата, навео је Трифуновић.

Инђијско село Чортановци је крајем јуна 2017. године, као једино село без воде, прикључено на водоводну мрежу након 30 година чекања. Изградња водоводне мреже је заједничка инвестиција коју је финансирало Министарство пољопривреде са 35 милиона динара, Управа за капитална улагања са 34 милиона динара, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство са 24 милиона динара и општина Инђија која је определила 7 милиона динара. 

Извор: Општина Инђија