ЦРНОГОРСКО КУЛТУРНО ЉЕТО ОД 12. ДО 25. ЈУЛА У КРУШЧИЋУ

Културно уметничко друштво ,,Крушчић“ и Удружење црногораца Крушчића и ове године организују манифестацију ,,Црногорско културно љето“ која ће бити одржана од 12. до 25. јула.

Манифестација ће бити отворена у петак, 12. јула од 20 часова, у Дому културе у Крушчићу, када ће Фолклорни ансамбл Дома културе Сивац извести колаж црногорских песама и игара.

Наредног дана, у суботу 13. јула, у парку иза споменика од 10 часова биће одржана Ликовна колонија ,,Атељеа 05“ из Врбаса. Истог дана од 20 часова биће одиграна позоришна представа ,,Јелена Савојска“, по тексту Марије Сарап, у режији Зорана Ракочевића и у изведби Јелене Ђукић и Бојана Пека Минића. Реч је о копродуцентском пројекту Културно-информативног центра ,,Будо Томовић“ из Подгорице, Културног центра ,,Никола Ђурковић“ из Котора и Корифеј театра из Колашина.  Музички програм почеће од 21 час на Тргу код споменика и том приликом наступиће кантауторка Милица  Миловић, а од 22 часа и бенд ,,Рудолф“ из Колашина. Напослетку, након поноћи, наступиће и два локална бенда.

Наставак програма уследиће у понедељак, 22. јула, када ће глумци Центра за културу ,,Војислав Булатовић Струњо“ из Бијелог Поља извести представу ,,Вишњик“ по тексту Антона Павловича Чехова и у режији Моамера Касумовића. Представа ће бити одиграна од 20 часова у Дому културе у Крушчићу.

Манифестација ће бити затворена у четвртак, 25. јула, позоришном представом ,,Крст са петокраком“ Корифеј театра из Колашина по тексту Велизара Радоњића и у режији Зорана Ракочевића. И ова представа биће одиграна од 20 часова у Дому културе у Крушчићу.

Извор: Општина Кула