ЦРВЕНИ КРСТ КУЛА ЋЕ ОБЕЛЕЖЕТИ СВЕТСКИ ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ 14. СЕПТЕМБРА

Црвени крст Кула у наредном периоду реализује разне активности. Прва која нам предстоји је обележавање Светког дана прве помоћи који је у суботу 14. септембра, у оквиру којег ће Црвени крст Кула у сарадњи са ОШ „Иса Бајић“ и ОШ „Петефи бригада“ угостити ученике петог разреда који су заинтересовани да формирају екипе подмлатка прве помоћи и да следеће године са њима први пут учествују на такмичењу из прве помоћи, рекла је Неда Рајачић, секретар Црвеног крста Кула.

Она је најавила још акција са школама, као што је безбедност деце у саобраћају, Трка за срећније детињство, која је хуманитарног карактера као и обележавање Светског дана борбе против трговине људима. Поред акција са школама,

Црвени крст Кула реализује и обуке у првој помоћи за запослене и то основну која је намењена свим запосленима и која траје 6 школских часова и напредна обука која је намењена запосленима на радним местима са повећаним ризиком и траје 12 школских часова. Такође, из Црвеног крста Кула су позвали све добровољне даваоце крви да се одазову још једној акцији и дају крв 19. септембра од 8 до 12 часова у Црвенки. У просторијама Месне заједнице могу попунити формуларе, а трансфузиомобил ће бити постављен преко пута.

Извор: Општина Кула