ЦРВЕНИ КРСТ ПРОСЛАВИО 120 ГОДИНА РАДА У СОМБОРУ

Црвени крст Сомбор, у петак, 10. децембра, свечаном академијом у Народном позоришту Сомбор прославио је 120 година рада у нашем граду, у присуству пријатеља ове организације.

На академији присутне су поздравили градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, председник Црвеног крста Сомбор др Милош Петровић, секретар Црвеног крста Војводине Бошко Дмитрашиновић и председник Црвеног крста Србије проф. др Драган Радовановић.

Градоначелник Сомбора овом приликом захвалио се на посвећености и активизму чланова Црвеног крста Сомбор поручивши да је немерљива вредност коју они чине за све грађане.

„Сви ви који сте свој позив и свој живот ставили у службу помоћи  и  подршке  другим људима и свакодневно се суочавате са изазовима несрећа изазваних  најразличитијим кризним ситуацијама – од елементарних непогода, до ратова, сиромаштва, болести, знате колико радости доноси свака благовремена акција којом човеку, најчешће потпуно непознатом, пружите руку подршке и колику вредност има уливена нада или спасен један људски живот. Та вредност не може да се измери ни једном физичком величином“, рекао је Ратковић.

На академији свечано је представљена и прва књига о прошлости организације Црвеног крста у Сомбору под називом „120 година рада Црвеног крста у Сомбору“ аутора Милана Степановића, а додељена су и признања за изузетан допринос развоју, остваривању циљева и задатака Црвеног крста Сомбор, и то захвалнице Одељењу за ванредне ситуације Сомбор Министарства унутрашњих послова, Дому здравља „Др Ђорђе Лазић“, Јединици цивилне заштите опште намене града Сомбора. Плакете су додељене Центру за социјални рад Сомбор и Првом центру за обуку Војске Србије, а повеља Црвеног крста Сомбор додељена је Граду Сомбору.

Истог дана, у организацији Црвеног крста Сомбор, у Парку хероја, одржана је вежба спашавања Сектора за ванредне ситуације града Сомбора, а поводом 120. годишњице рада Црвеног крста у Сомбору градоначелник Антонио Ратковић уприличио је свечани пријем у згради Градске управе за представнике организације Црвеног крста.

Извор: Град Сомбор