ЦРВЕНИ КРСТ ВОЈВОДИНЕ У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ ПОКАЗАО ЗНАЧАЈНУ ДРУШТВЕНУ ОДГОВОРНОСТ

Поводом Недеље Црвеног крста, која се обележава од 8. до 15. маја, председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију Црвеног крста Војводине, изразивши велику захваланост активистима те организације на доприносу борби против вируса ковид 19.

„Црвени крст Војводине показао је у овом кризном моменту колико је значајан рад те организације, и стога ће Покрајинска влада наставити да подржава њен рад и активности јер је то обавеза свих нас према мисији коју та организација обавља. Оправдали сте своју мисију и дали пример другима“, казао је председник Мировић.
Покрајинска влада је преко Црвеног крста Војводине испоручила укупно 32.670 пакета медицинским радницима, радницама у установама социјалне заштите са нижим зарадама, Савезу инвалида рада Војводине и избеглим прогнаним и расељеним породицама.

Покрајинска влада издвојила је и 7,9 милиона динара као помоћ за 12 народних кухиња у АП Војводини.

Директор Црвеног крста Војводине Дејан Укропина истакао је да рад те организације и рад 1.000 волонтера, колико их је било ангажовано у овој епидемиолошкој кризи, не би био могућ и ефикасан без подршке државе, упутивши захвалност Покрајинској влади на континуираној подршци раду Црвеног крста.

„И поред свакодневних активности и ангажовања током ванредног стања, помогли смо 86.000 породица и 106.000 појединаца и одговорним понашењем сачували здравље свих наших активиста и волонтера јер нисмо имали ниједан случај заразе вирусом корона“, казао је је секретар Црвеног крста Војводине Бошко Митрашиновић.