CRVENKA – LIKOVNA KOLONIJA „IZA HORIZONTAL ILI CRNOGORSKI EKG V“

U organizaciji Udruzenja Crnogoraca Crvenka iz Crvenke Likovna kolonija „Iza horizontal ili Crnogorski EKG V“, peti put okupiće likovne umetnike iz Danilovgrada i likovne umetnike iz Crvenke, koji su poreklom iz Sreza Danilovgradskog od 25 do 27.08.2022. godine, navodi nasemesto.

Planina i ravnica, vertikala i horizontala. Kao otkucajii srca. Kao grafički prikaz života na mašini koja proverava da li smo i koliko živi. Planine i ravnica i jedno sunce. Ekspresija i tišina. Niz… (kontinuitete kroz vreme). Da li isto srce kuca u Vojvodini i u Crnoj Gori. Da li se istom bojom vidi? Da li se istom energijom stvara!? Umetnici sa različitih geografskih podneblja a istog porekla, stvaraju na različitim mestima ( iz Crne Gore u Vojvodini , iz Vojvodine u Crnoj Gori ). Tako grade most, spajaju liniju, vertikalu I horizontal daju smisao tom otkucaju.

Ucesnici EKG 2022:

-Andrija Šaranović, ( Crvenka–Subotica)
-Dejana Nešović (Crvenka- Novi Sad)
-Nataša Đuričković ( Crvenka)
– Konstantin Đuričković (Crvenka- Novi Sad)
-Radovan Grujić ( Danilovgrad)
Specijalni gosti
– Dragan Kljajić ( Crvenka -Beograd)
– Kristina Kovačević ( Crvenka- Sivac)
-Jovana Đuričković ( Kraljevo- Crvenka)
– Rastko Lečić (Čurug)
-Vesna Lisica ( Kula)
-Branko Maravić ( Sombor)

Radovi da kolonije bice izlozeni 27.08.2022 godine u 19casova u Domu kulture u Crvenki.
Organizaciju kolonije pomogli: Opstina Danilovgrad, Uprava za saradnju sa iseljenicima-dijasporom Crne Gore i Nacinalni savjet Crnogorske nacionalne manjine i Opština Kula.

Izvor: nasemesto