ЦСР: ПАКЕТИЋИ ЗА СВУ ДЕЦУ ИЗ УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА

Центар за социјални рад општине Србобран организовао је поделу новогодишњих пакетића за децу корисника новчане социјалне помоћи. Поклон од Деда Мраза добило је више од 200 деце. Акцију је подржала локална самоуправа у чије име је подели пакетића присуствовала Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран, док је у име Црвеног крста присуствовао Горан Радовановић.

Светлана Драгутиновић, директорка Центра за социјални рад, истакла је да је ова установа учинила све да током 2022. године помогне свима којима је помоћ била потребна.

„Била је ово изузетно бурна година, али смо се снашли и адаптирали на услове. Пуно је социјално угрожених људи, посебно оних који су угрожени услед болести и немоћи. Покушали смо свима да изађемо у сусрет, а надам се да смо већини и помогли или бар мало олакшали живот. Трудићемо се да и у следећој години будемо ту за све оне најугроженије категорије грађана и пружимо помоћ свакоме ко наиђе на тешке животне изазове. Овом приликом се захваљујем Општини Србобран на одличној сарадњи, њихова помоћ ми је била неопходна у протеклој години, не само што сам била нова на овој функцији и нисам познавала људе, већ је било јако много посла. Имали смо велики број материјалних и нематеријалних давања, на шта смо јако поносни“, рекла је Светлана Драгутиновић. Према њеним речима, Центар за социјални рад је током године унапредио ефикасност дигитализацијом и увођењем новог софтвера од стране ресорног министарства, под називом СОЗИС, а запослени га већ савладавају и за очекивати је да ће у наредној години посао који обављају тећи брже, на корист корисника услуга.

Извор: Општина Србобран