„ЧУДНА ШУМА“

Васпитачи Предшколске установе “Драгољуб Удицки“ извели су, у два термина, хуманитарну едукативну представу под називом „Чудна шума“, у Народном позоришту у Кикинди. Новац сакупљен од продаје улазница био је намењен за помоћ при лечењу младе Кикинђанке, Нађе Јанован. Представа је изведена у оквиру акције “Дете за дете“, а поред великог броја посетилаца, представи је присуствовао и градоначелник Кикинде, Никола Лукач.

“На овај начин смо још једном показали да, када смо јединствени и бринемо једни о другима можемо заједно много тога да урадимо. У овим тешким и изазовним временима фале нам саосећајност и емпатија, а Кикинђани из недеље у недељу показују да су хумани и да је ово заиста град добрих људи“, рекао је градоначелник.

Васпитачи из Вртића „Плави чуперак“ желели су да подрже Нађу и да покажу колико значи бити добар друг и наћи се некоме у невољи:

“Едукативна представа говори о емпатији и о томе колико је важно имати друга, што је уједно и порука за Нађу, да смо сви ту за њу и њену породицу. На овај начин смо хтели и да обрадујемо децу и родитеље, да уживају у представи и да ово буде једно посебно, хуманитарно вече“, додала је Кристина Дрљић, директорица ПУ „Драгољуб Удицки“.

Извор: Град Кикинда