ЧУВАЈУ ЛИДЕРСКУ ПОЗИЦИЈУ

Фудбалски клуб „Срем“ из Сремских Михаљеваца, који после првог дела сезоне у Међуопштинској лиги Срем – група Исток заузима челну позицију, почео је са припремама.

Пред тренером Чедом Матићем, његовим изабраницима и младим члановима управе је основни задатак – сачувати лидерску позицију која води у Сремску лигу.

„Кренули смо са радом на време. Покушаћемо да на најбољи начин искористимо преосталих седам недеља до првог пролећног кола. Став фудбалера који су изнели јесењи део првенства је да кренемо што јаче и да у наставку будемо свима кост у грлу који су нас већ отписали или су истакли своје аспирације. Не желимо да по сваку цену улазимо у неке приче о првом месту. Међутим, сваку шансу која нам се укаже на зеленом терену покушаћемо да искористимо. Иначе, што се наше лиге тиче, ми бисмо волели да се све екипе што више појачају и да нигде нема сигурних бодова. По свему судећи и првенство ће бити врло занимљиво и неизвесно. У сваком случају, радићемо на томе да се представимо у најлепшем могућем светлу, као што смо то и до сада радили“ – изјавио је Матић.

Током припрема михаљевачки фудбалери имаће више контролних утакмица и оне су већ заказане – 24. јануара, против Посавца (Бољевци); 31. јануара, Борца (Прогар); 7. фебруара, Шумадинца (Бечмен); 14. фебруара, против Слоге (Вогањ). За 21. фебруар још увек није одређен противник, док 28. играју против Фрушке Горе из Руме.

Фудбалски клуб „Срем“ већ пар година ради на стварању што конкурентније сениорске екипе, али, такође, много ради и са најмлађим фудбалерима.

„Покренули смо, може се рећи више „Школу спорта“ него „Школу фудбала“. Радимо са узрастом од 6 до 16 година. Имамо тридесетак деце која редовно долазе на тренинге. У овим зимским условима, такође, имамо добре услове за рад, јер захваљујући великом разумевању локалне самоуправе и Спортског савеза „Развој спортова“ добили смо три термина за тренинге у фискултурној сали шимановачке основне школе. Деца су презадовољна“ – рекао је Матић.

Челници Фудбалског клуба „Срем“ из Сремских Михаљеваца, предвођени председником Немањом Ранковићем, били су веома активни током зимске паузе. По његовим речима, играчки кадар је осетно појачан, а по том питању нису сви послови завршени. Такође, како каже, много се радило и на стварању што бољих услова за тренирање фудбалера.

„Набавили смо заштитне мреже, које ћемо ускоро поставити иза голова. Поставићемо и нове рефлекторе око терена. Купили смо нови ваљак за равнање терена. Такође, у перспективи су нам и постављање трибина, као и изградња помоћних објеката“ – казао је Ранковић.

Извор: Општина Пећинци