ЦВЕТНА ПИЈАЦА У БЕЧЕЈУ

На Тргу ослобођења у Бечеју у понедељак и уторак 21. и 22. марта одржава се прва овогодишња цветна пијаца. Тезге су постављене од 8 до 18 сати. Манифестацију организују Туристичка организација општине Бечеј и Удружење грађана „Бибер“. У наредна два месеца у плану је још неколико и затим поново на јесен.

Сунчано време и богата понуда доприносе шаренилу градског трга у Бечеју. Излагачи долазе из целе Војводине и Србије. Првенствено ту је широк избор цветног расада. Овде се може наћи све што је потребно за пролећну садњу, како за терасе, тако и за баште.

Мушкатле, бегоније, дан и ноћ, петуније, јагорчевине, зумбули. Исто тако трајнице, саднице ружа, зимзеленог жбуња, хортензије, магнолије. Лимун и разне егзотичне врсте. Поред садног материјала, у понуди су пластичне или земљане саксије. Има собног цвећа, кактуса, сукулената, орхидеја.

За гурмане ту је обиље хране. Лангош, сухомеснати производи, кајмак, сир. Има домаћих намаза, пекмеза, воћних сокова. Вина, ликера и ракије од шљиве, дуње, кајсије. За сладокусце мирисни куртош колач са разним додацима мами у пролазу. Домаћи колачи, штрудле, мађарице, медене пите, руске капе, бресквице. За најмлађе лизалице, гумене бомбоне.

Може се наћи природна козметика, сапуни, мелеми, мед. Кожна галантерија, платнене торбе, накит, јастучнице, играчке. Опанци и вунене чарапе. Ово је добра прилика за произвођаче да презентују и продају своје производе. Посетиоци могу да набаве материјал за пролећну садњу. Уз то овај прелепи градски трг постаје још лепши.

Текст и фотографије: Ивана В.