DA LI STE ČULI ZA STREET WORKOUT? MILOŠ JE JEDAN OD RETKIH VRBAŠANA KOJI SE BAVE OVIM SPORTOM

DA LI STE ČULI ZA STREET WORKOUT? MILOŠ JE JEDAN OD RETKIH VRBAŠANA KOJI SE BAVE OVIM SPORTOM

Dvadesetogodišnji Miloš Grahovac jedan je od malobrojnih Vrbašana koji upražnjavaju street workout, sportsku disciplinu i veštinu koja predstavlja svojevrsnu kombinaciju gimnastike i akrobatike, navodi nasemesto.

Kao što i sam naziv kaže, street workout ili ulični trening, upražnjava se najčešće u teretanama na otvorenom i potpuno je besplatan.

U Vrbasu odnedavno postoji i prvo registrovano sportsko-rekreativno street workout udruženje “BarFortis” koje za sada broji pet članova i otvoreno je za sve zainteresovane, koji bi želeli da se više informišu o ovom sportu, ali i da treniraju.

Miloš Grahovac kaže da je za street workout saznao još 2012. godine, a tri godine kasnije kreće i da trenira, kako bi se izborio sa viškom kilograma. Vremenom je sve više bio posvećen treninzima, da bi na kraju postao dovoljno uvežban i počeo da se takmiči. Danas se za takmičenja priprema u svom street workout parku koji je napravo sam kod kuće, a zimi trenira u svojoj sobi, gde ima mobilnu spravu namenjenu za izvođenje zgibova i propadanja.

“Za dve i po godine koliko se takmičim, bio sam na ukupno 12 takmičenja, a najvažnija dva za mene su međunarodno takmičenje u Valjevu i svetsko takmičenje u Novom Sadu. Ja se takmičim u ponavljanjima sa dodatnim opterećenjem (zgibovi, sklekovi, propadanja, čučnjevi) i izdržajima u statičkim elementima koji su preuzeti iz gimnastike. O takmičenjima saznajem uglavnom preko društvenih mreža jer još uvek ne postoji zvanični sajt u Srbiji preko kog bismo mi takmičari mogli da budemo obavešteni o događajima koji se tiču ovog sporta”, rekao nam je Miloš.

On kaže da je posle mnogo uloženog truda i vremena ove godine konačno uspeo da ostvari svoj cilj i osvoji pehar apsolutnog pobednika u kategoriji snage ispod 72kg koja podrazumeva zgibove, sklekove, čučanj, propadanja i trbušnjake sa dodatnim opterećenjem.

Miloš je 12. oktobra ove godine imao priliku da se takmiči protiv učesnika iz drugih evropskih zemalja i uprkos povredama uspeo je da se izbori za dva srebra (sklek +10kg i čučanj +70kg) i jednu bronzu (propadanja +48kg). Iako je uspešan na takmičenjima, on kaže da je za njega najveća medalja to što je stekao mnogo dobrih prijatelja sa kojima deli ambicije i ljubav prema ovom sportu.

Više saznajte na društvenim mrežama:

Izvor: nasemesto

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: