DAN BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA U OPŠTINI BAČKI PETROVAC

Dana 12.11.2019. godine po drugi put u gostima u Opštini Bački Petrovac bio je Pažlјivko sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja.
Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom opštine Srđanom Simićem, ugostio je predstavnike Agencije za bezbednost saobraćaja, načelnika odelјenja za planiranje, prevenciju i edukaciju Duška Pešića sa saradnikom Rikanović Draganom.


Tom prilikom održana je edukativna predstava „Pažlјivkova pravila u saobraćaju“ u Slovačkom vojvođanskom pozorištu u Bačkom Petrovcu kojoj je prisustvovalo oko 117 đaka prvaka sa teritorije naše opštine. Pažlјivko je sa svojim drugarom, družeći se kroz interaktivnu predstavu sa đacima prvacima prošao kroz situacije sa kojima se deca mogu susresti na putu od kuće do škole i upoznao ih sa bezbednim ponašanjem u saobraćaju. Na kraju predstave đacima i učitelјima podelјene su pažlјivkove edukativne slikovnice, bojanke kao i reflektujuće narukvice sa likom Pažlјivka.

Istog dana od 11:00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bački Petrovac, organizovao je zajedničku kampanju namenjenu upotrebi dečijih zaštitnih sistema odnosno dečijih auto sedišta sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.
Gosti u ovoj kampanji bili su nam pored predstavnika Agencije i predstavnici Centra za promociju bezbednosti saobraćaja iz Novog Sada Marijana Jovanović i Marina Spasić.
Cilј ove obuke bio je da se putem interaktivne edukacije, prvenstveno roditelјa ukaže na pravilnu upotrebu i montažu dečijih auto sedišta.
Na kraju predavanja podelјeno je 50 homologovanih dečijih auto sedišta od kojih je 20 autosedišta i edukativni priručnik za roditelјe obezbedila agencija a 30 sedišta Opština Bački Petrovac.