ДАН ЗА ДАНОМ КРИЈУМЧАРЕНА ГАРДЕРОБА

Цариници су, у сарадњи са полицијом, запленили већу количину гардеробе за коју се сумња да повређује право интелектуалне својине познатих робних марки, али и више сетова прибора за конзумирање наргиле.

У суботу, 3. фебруара 2018. године, на улазу граничног прелаза Хоргош задржана је већа количина спортске гардеробе: патика, штитника и рукавица са ознакама „Аdidas“, „Power Play“, „Reuch“ и других. Вредност заплењене спортске опреме процењена је на 1.500 евра.

фото: Управа царина

Непријављена роба откривена је у комбију новосадских регистарских ознака који је саобраћао од Берлина до Шајкаша.

Четворо путника и 28-годишњи возач пријавили су само три половна фрижидера. Међутим, приликом детаљног прегледа у пртљажнику, између кофера и путних торби, пронађена је непријављена спортска опрема спакована у две картонске кутије.

Сличан прекршај догодио се и претходног дана, на улазу граничног прелаза Градина, када се за редовну царинску контролу пријавио аутобус новопазарских регистарских ознака који је возио на релацији Истанбул – Нови Пазар. Према речима 53-годишњег возача из Новог Пазара, у аутобусу није било робе за коју се плаћа царина.

Међутим, царински службеници су поред предњих врата у фабричкој шупљини пронашли 157 непријављених одевних предмета, међу којима је било највише женских мајица, али и хаљина, туника, женских фармерки и мушких кошуља.

Исто тако, цариници су  1. фебруара на магистралном путу Рашка – Краљево, код места Богутовац,  запленили скоро 300 артикала трговачке робе у комбију курирске службе који је саобраћао на релацији Нови Пазар – Београд. Међу пронађеном гардеробом највише је било тренерки „Nike“ и „Adidas“, али и ташни и патика, а поред тога и сетова прибора за конзумирање наргиле.

Извор: Управа царина Републике Србије