„ДАН МАГАРИЦА“ У СУБОТУ У ЗАСАВИЦИ

У магарећем млеку купала се Клеопатра. За Грке је било лековито, док су га Римљани сматрали луксузним пићем.

Анализе су показале, да млеко магарице садржи 60 пута више витамина C него, млеко краве. Управо због тога Управа специјалног резервата „Засавица“ направила је фарму музних магарица. Сваке године, на Визиторском центру у Засавици сада већ традиционално девети пут, обележава се Дан магарица. Ово је надалеко позната привредно – туристичка манифестација.

Циљ ове манифестације јесте, да се људима приближи ова животиња која полако изумире. Због тога се у резервату „Засавица“ интензивно ради на умножавању ове врсте. У суботу, за Дан магарице, према речима Управника резервата, као и сваке године, спремни су за велико дружење и уживање у природи.

Оно што све љубитеље ове животиње и природе очекује у суботу на Засавици, јесте низ различитих програма и такмичења, али пре свега дружења. На манифестацији ће бити организована и промоција производа од магарећег млека, а треба знати да Специјални резерват „Засавица“ има највећу ергелу магараца на Балкану, али и то да, је магарац, једна питома животиња, која је све само не, глупа, непослушна и тврдоглава.

Извор : РТВ