ДАН РОЗЕ МАЈИЦА – СТОП НАСИЉУ

Током протекле недеље, Међународни дан борбе против вршњачког насиља под називом Дан розе мајица обележили су ученици основних школа у Пећинцима и Купинову бројним активностима.

У пећиначкој школи „Слободан Бајић Паја“, ученици су заједно са својим учитељицама, уз помоћ педагога Марије Малешевић, дефектолога Јелена Радосављевић и наставнице ликовне културе Весне Луковић Маричић на розе балонима и хамеру писали поруке о пријатељству, толеранцији, међусобном поштовању и уважавању различитости. Такође, у знак подршке особама које су претрпеле насиље ученици су обукли розе мајице и носили натписе на длану „Стоп насиљу“. Кроз игру пећиначки основци показали су своја опхођења према другима и подржавали вршњаке у борби против вршњачког насиља, оснаживали ненасилну комуникацију и ненасилно решавање конфликата. Током ових активности, ученици су посетили и вршњаке који похађају издвојено одељење СОШО ,,Антон Скала“ из Старе Пазове, као и кориснике Дневног боравка за децу и младе са сметњама у Суботишту.

Дан розе мајица обележили су и ученици ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ у Купинову. У организацији Ђачког парламента и Ђачког креативног клуба уз помоћ координатора ових тимова наставнице Јелене Ковачевић, ученици виших разреда купинске школе организовали су мале радионице током којих су исписивали поруке о толеранцији на папирним розе мајицама, које су изложили у холу школе. Ученици су, такође, носили неки комад одеће у розе боји како би и на тај начин подржали Дан борбе против вршњачког насиља – Дан розе мајица.

Извор: Општина Пећинци