ДАН ШКОЛЕ ПОНОВО СЛАВЕ КАО НЕКАДА

Ђаци и просветни радници ОШ “Ђура Јакшић” на пригодан начин обележили су Дан школе. Била је то прилика да гости и родитељи ђака уживају у богатом програму који је изведен на сцени Народног позоришта. Биљана Шимон, директорица ОШ “Ђура Јакшић”, појаснила је и зашто је за Дан школе поново изабран 28. септембар:

– Наша школа је 28. септембра 1950. године понела име Ђуре Јакшића. Након осамнаестогодишње паузе поново смо одлучили да Дан школе обележавамо управо тог дана. Ђаци и моје колеге били су веома мотивисани да припреме свечарски програм – рекла је директорица Шимон. Свечаном програму присуствовала је и председница градске Скупштне, Станислава Хрњак:

– У овој школи се заиста лепо ради. Просветни кадар веома је посвећен раду са ђацима. Локална самоуправа је ове године ОШ “Ђура Јакшић” определила 11 милиона динара за санацију крова на старом делу зграде и замену дотрајалих прозора- подсетила је она. Стари део школе изграђен је пре више од сто година, док нова зграда датира из 1983. Ова градска школа има 466 ђака.

Извор: Град Кикинда