„ДАН ЖИТНИХ ПОЉА“ ЈУБИЛАРНИ ДВАДЕСЕТИ ПУТ У СОМБОРУ

Традиционална манифестација „Дан житних поља“ одржана је јубиларни 20. пут, 29. јуна у Сомбору, у организацији Асоцијација жена Сомбор, а уз подршку Града Сомбора.

У оквиру манифестације представиле су се чланице удружења жена из Станишића, Чонопље, Кљајићева, Стапара, Бездана, Колута, Апатина, Сонте и Зрењанина, које су представиле свој крај припремивши слана јела и посластице. Програм су улепшали наступи културно-уметничких друштава и певачких група.

На отварању „Дана житних поља“ присутне је поздравио помоћник градоначелнице Иван Шимунов захваливши се Асоцијацији жена Сомбор што већ 20 година организује ову манифестацију.

Председница Асоцијације жена Сомбор Јелица Половина овим поводом истакла је да je циљ манифестације да се негују добри међуљудски односи кроз оно што је свима заједничко, а то је у овом случају хлеб.

„Желим да захвалим свим женама које су одвојиле време и дошле да нас подрже у овом нашем послу. Хлеб нам је свима заједнички исто као што је небо, као што је вода, као што је ваздух, значи то су неке ствари по којима смо сви заједно, сви смо ту негде и просто оно што је заједничко треба да негујемо и треба да правимо добре односе. Ова наша манифестација заправо јесте да се направе лепи, још бољи и још лепши односи него што јесу, јер често неке глупе ствари умеју да покваре односе међу људима и онда је то тешко поправљати“ рекла је Јелица Половина.

Извор: Град Сомбор