ДАНАС ЈЕ МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТУДЕНАТА

Студенти нису довољно припремљени након самог заврштека студија да пронађу посао, каже за РТВ члан Студентског парламента Игор Кнежевић.

Академаци у Србији, дебатом и предавањима, обележавају Међународни дан студената у знак сећања на 17. новембар 1939. године, када су нацисти погубили 20 прашких студената који су протестовали против окупације.

Међународни дан студената, који се обележава у знак сећања на страдање студената, симбол је борбе за демократско друштво и боље образовање. Као најбитније питање данас, најчешће се наводи жеља за проналаском посла у струци.

„Студенти нису довољно припремљени након самог заврштека студија да пронађу посао”, рекао је члан Студентског парламента Игор Кнежевић за РТВ.

Он је додао да верује да би студенти већим  укључивањем у неформално образовање, учешћем у раду студентских организација, проширили своје видике, отишли на неку праксу и били припремљенији за тржиште рада када заврше факултет.

Нови Сад је као Омладинска престоница Европе за 2019. годину укључио у своје програме преко 200.000 младих са циљем интеграције у друштво. Због тога су и узели учешће у обележавању Дана студената.

Извор: РТВ