DANI BAUHAUSA U ZRENJANINU OD 4. DO 8. OKTOBRA 2019.

Projekat Kulturnog centra Zrenjanina „Manje je više – Dani Bauhausa“ realizovaće se u Zrenjaninu od 4. do 8. oktobra 2019. godine. Projekat je nastao u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra a njegova menadžerka je urednica programa, Sandra Banjanin. Pored posvećenosti ovoj internacionalnoj školi umetnosti i arhitekture, glavni značaj projekta je u tome jer  objedinjuje zrenjaninske umetnike iz oblasti slikarstva, arhitekture, fotografije, scenografije, vajarstva i dizajna, koji stvaraju van granica naše zemlje i imaju zapažene karijere.  

Pokrovitelji projekta su: Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grad Zrenjanina a projektni tim, pored menadžerke projekta, čine i Danka Ječmenica (dizajn i koncept izložbe), Vesna Karavida (autorka tekstova u katalogu), Olivera Skoko (moderatorka diskusija i razgovora) i Jelka Đorđević (realizacija i koncept arhitektonskih radionica).

U Danima Bauhausa biće otvorena izložba na kojoj će se predstaviti radovi 21 autora, održaće se dve filmske projekcije, diskusije, radionica i razgovor sa istoričarima umetnosti.