„ДАНИ БУНДЕВЕ“ У ЗНАКУ ДОБРЕ АТМОСФЕРЕ И БРОЈНИХ ПОСЕТИЛАЦА

„ДАНИ БУНДЕВЕ“ У ЗНАКУ ДОБРЕ АТМОСФЕРЕ И БРОЈНИХ ПОСЕТИЛАЦА

Под слоганом “Забава за целу породицу“ у градском парку у Кули, одржан је пети фестивал „Дани бундеве“, који је посвећен традицији здраве исхране, домаћој радиности и подршци породичној производњи. На манифестацији је излагало више од 50 малих произвођача из кулске општине и других војвођанских места. Сви мали излагачи који су се представили током јесењег фестивала, морали су да изложе барем један производ или јело од бундеве. Поред производа од бундеве, на штандовима су посетиоци могли да пробају и купе разну органску и домаћу храну, као и квалитетна вина. За добру атмосферу се побринуо кулски бенд “Акустик трио”.

И ове године су награђене екипе које су, по оцени жирија, направиле најукусније производе од бундеве. Осим пехара и диплома, награђени мали произвођачи су добили пакет са домаћим производима. Прво место је припало екипи Средње економско- трговинске школе у Кули, док су друго и треће место освојиле Аранка Бачи из Руменке и Марица Попов из Врбаса.

Према речима директора Туристичке организације општине Кула, Владимира Станковића фестивал је одржан по изузетно лепом времену, и то по први пут у парку што је наишло на одушевљење како излагача тако и посетилаца. “У оквиру програма највише су уживали најмлађи суграђани за које је организована еко радионица „У радњу крени, торбу промени” и маскенбал, а фонтана и парк за ову прилику претворени су у дечје игралиште”, каже Станковић.

Фестивал је организовало Удружење жена „Еко Кула“ уз подршку Туристичке организације Општине Куле и општине Кула.

Извор: Општина Кула

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: