ДАНИ КОВИНСКЕ СЛАВЕ 25-27. ЈУЛ

Поводом 26. јула, славе храма Сабора светих архангела у Ковину,  коју  Ковинци традиционално обележавају као градску славу, ове године биће организован тродневни програм под називом „Дани ковинске славе“. 

Програм организују ковинске месне заједнице (ове године домаћин славе је Прва МЗ), Центар за културу и Туристичка организација општине, под покровитељством Општине Ковин.

У предвечерје славе, 25. јула (четвртак) у 19 сати, у галерији Центра за културу биће отворена изложба слика Милана Коњовића, чувеног српског експресионисте. Поставка коју поклоници уметности са нестрпљењем ишчекују да виде у свом граду, реализује се захваљујући сарадњи наше установе културе са Галеријом „Милан Коњовић“ из Сомбора, родног града великог сликара. 

По отварању изложбе, у 19.45 уследиће традиционални чин резања славског колача, а служиће заједно свештеници ковинских парохија СПЦ. 

На дан славе, 26. јула (петак) Ковинце и њихове госте забављаће „Тропико бенд“. Концерт почиње у 21 сат, на платоу у центру града.

Другог дана славе, у суботу 27. јула, одржаће се манифестација „Нек звоне тамбуре“ са почетком у 20 сати, такође на летњој позорници у центру Ковина. Програм у организацији Туристичке организације општине Ковин и МД „Ковински бећари“ први пут је реализован прошле године, са идејом да постане традиција. Тако ће и овог јула пред публиком свирати многобројни ансамбли који негују музику за тамбуру и тамбурице. 

Извор: Општина Ковин