DANI KRSTURSKE PAPRIKE OKUPILI VELIKI BROJ GOSTIJU, PROIZVOĐAČA I OTKUPLJIVAČA

Tradicionalna manifestacija „Dani krsturske paprike“ održana je u subotu u Ruskom Krsturu u organizaciji Udruženja proizvođača paprike „Kapsikum anum“, navodi nasemesto.

Posetioci su od jutarnjih časova imali mogućnost da probaju tradicionalna jela i specijalitete od paprike, a potom je održan skup otkupljivača i proizvođača, kao i obilazak polja sa zasadima.

U centru sela su tokom celog dana bili postavljani štandovi sa ručnim radovima, medom, slatkišima i proizvodima od paprike, a centralna manifestacija bio je defile zaprega Konjičkog kluba “Rusin”.

Predsednica Udruženja “Kapsikum anum” istakla je da je ovogodišnja manifestacija okupila veći broj učesnika iz zemlje i inostranstva nego prošle godine i osvrnula se na dobar kvalitet ovogodišnjeg roda čime će biti postignula dobra otkupna cena.

Kao što je tradicija, ove godine su podeljene nagrade za najlepši štand, najlepšu masku na dečjem maskenbalu, kao i za najtežu papriku. Posetioci su u večernjim satima mogli da uživaju u kulturno-muzičkom delu programa i koncertu grupe “Divlji kesten”.

Izvor: nasemesto