„DANI KULTURE REPUBLIKE SRPSKE U SRBIJI” U KCNS

U okviru tradicionalne manifestacije Dani kulture Republike  Srpske u Srbiji, u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, večeras, 5. septembra 2018. godine, priređeno je muzičko veče na kojem je nastupila grupa „One tri”.

Uoči koncerta, u prisustvu pomoćnika direktora KCNS Miljane Kozarov, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se manifestacija posvećena Republici Srpskoj održava već šesti put, te da se deo tog programa odvija i u Kulturnom centru Novog Sada.

– Ove manifestacije ne bi bilo da nije Predstavništva Republike Srpske u Srbiji koje maestralno vodi Mlađen Cicović, a počeci ove manifestacije 2013. godine koincidiraju sa dolaskom aktuelne republičke, pokrajinske i gradske vlasti. To samo govori o senzibilitetu koji gajimo prema braći s druge strane Drine, jer mi smo jedan narod  – istakao je Petrović.

 Borislav Maksimović, saradnik za kulturu u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji, kazao je da je ova manifestacija izuzetno značajna, a da je pokrenuta s ciljem da kulturu i tradiciju Republike Srpske predstavi sunarodnicima u Srbiji koji imaju korene u RS, ali i svim građanima. Maksimović je naročito istakao izuzetnu saradnju sa KCNS.

Publici su se potom predstavila tri vrhunska vokala grupe „One tri”: Ružica Čavić Tomićević, Svetlana Ceca Vidović i Maja Tatić. Muzičku pratnju činili su: Nenad Tomićević (gitara), Stefan Čeganjac (klavijature), Slobodan Petrović (perkusije), Marko Kovačić (kontrabas) i Božana Todorović Ubović (harmonika).

Publika je aplauzima propratila sjajne interpretacije švedske grupe ABA, Slađane Milošević i drugih poznatih pevača.

            Dani kulture Republike Srpske u Srbiji počeli su u ponedeljak 3. septembra, a trajaće do subote, 8. septembra 2018. godine.