ДАНИ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ „МАЈДАН – РАБЕ“

Протеклог викенда су уприличени Дани Месне заједнице „Мајдан – Рабе“ у организацији Месне заједнице и КУД-а „Вадвирагок“. Манифестација је одржана у центру Мајдана, око стадиона ФК „Тромеђа“. Бројним мештанима и гостима обратили су се заменик покрајинског секретара за пољопривреду, шумарство и водопривреду Роберт Отот и председник Савета МЗ Алекс Михок Куцора нагласивши значај оваквих свечаности за мале заједнице и похваливши организаторе.

За посетиоце је био отворен и визиторски центар у Мајдану, у присуству стручњака Међуопштинског завода за заштиту споменика културе из Суботице.

У суботу, првог дана, у традиционалном такмичењу у кувању свињског паприкаша надметало се 45 екипа – мештани, такмичари из наше Општине, чоканске , кањишке, суботичке и гостију из суседне Мађарске. Према оцени жирија, на челу са професионалним куварем Андрашом Варбаием, победила је екипа КУД-а „Лила Акац“ из Јазова.

Потом су у „Нај, нај“ такмичењу за децу и одрасле учествовали многи домаћини и гости и добро се завбавили. Концерт оперете приредили су гости из Мађарске. А, на крају дана је организован улични бал.

Док је у недељу организована пријатељска фудбалска утакмица између домаће Тромеђе и Славије из Банатског Аранђелова.

Извор: Општина Нови Кнежевац